《陀槍師姐2021》決戰爛GAG IQ題 | See See TVB

睇完呢條片,我終於知道原來答啱IQ題嘅關鍵並唔係IQ高、轉數快,而竟然係結婚生仔?! #宣萱 #張嘉兒 #陀槍師姐2021 #IQ題 #SeeSeeTVB

_____

Q︰從前有一個和尚同一個屠夫同一時間死咗, 點解最後個屠夫比和尚更快成佛?

A︰放下屠刀立地成佛!

Q︰海龍王大壽,佢決定將魚、蝦、蟹, 呢三種海鮮其中一種送俾人類。究竟海龍王最後會送邊種海鮮俾人類?

A︰蝦囉! Hobbits呀!Hobbits中文哈比人!所以「蝦」送俾人

Q︰世界上有啲乜嘢書又識行路、又識講嘢呢?

A︰秘書!

Q︰小明得到一個怪病,但係佢食咩藥都醫唔好, 究竟小明嗰個係咩病呢?

A︰人蠢冇藥醫呀!

Q︰從前有一個公主,佢以前每晚瞓覺都要點蚊香掛蚊帳, 但係點解佢結婚之後就唔再需要再用呢啲嘢呢?

A︰青蛙王子

Q︰點解所有玄學大師都叫人食飯唔好咬到啲飯太碎呢?

A︰犯太歲 (因為啲飯太碎會「犯太歲」)

Q︰檸檬最怕乜嘢生果呢?

A︰柑桔檸檬!佢最驚柑,因為柑「吉」啲檸檬!

Q︰世界上究竟有乜嘢係跌落水4次先會被水沖走?

A︰有隻雀仔跌落水, 唱咗4次佢都唔浸親…

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s