咁熟口面嘅?又係你呀?! | 使徒行者3 |See See TVB

追劇情、估Big boss、搵釘姐、睇Live! 仲要配對埋邊啲角色喺之前出現過! 唔怪得我煲劇仲忙過返工啦! #使徒行者3 #張振朗 #張寶兒

睇《使徒行者3》!你以為淨係劇情同主角同前兩輯有關,錯啦!仲有好多人物喺前2輯都熟口熟面架!佢地究竟經歷咗啲咩,變成依家咁呢?

  1. 浩洋哥 (張振朗 飾)
    佢喺《使徒I》,只不過係一個MK到Sum Shui Po嘅粗皮古惑仔-阿火!

但係呢幾年,明顯好畀心機學扮靚啦!你睇佢依家著西裝、泡菜頭,成個OPPA咁,做大佬都斯文過人!

所以年輕人,不想努力!都要執靚個look,咁先有機會向上爬架嘛!

2. 魏俊峰 (陳志健 飾)
國際犯罪集團Infinity話事人魏俊峰! 你睇你睇,佢最開初只係一個普通差人,

點知自甘墮落,做一個普通過普通嘅古惑仔,

又點知浸一浸咸水!就變咗International嘅罪犯!讀過下書真係唔同啲嘅!

3. Lindy 鄺美蓮 (張寶兒 飾)
最離奇係爆Seed嘅初「戀」Lindy!又Pure又True,唔怪得佢又係樂少嘅初戀啦!咪住先?!

佢明明同樂少一齊嗰陣,被人對死咗!佢又點會做到爆seed嘅初「戀」呢?

你咪理啦!歡喜哥夠話死,但係死極都死唔去啦!話唔定Lindy係被外星人救咗,跟住失咗憶,再同爆Seed一齊呢?!

4. 浩洋哥阿媽 (吳香倫 飾)
唔止佢地!仲有呢位喺《使徒I》上過庭嘅好市民,當時佢係校長!但原來佢就係浩洋哥阿媽!賣龜苓膏賣到出曬名!唔通佢就係中華龜苓膏會聖龜仙人中學校長?

5. 韓建義之手下 (姚宏遠 飾)
嗱!仲有佢呀!佢原本之前係喺銀行工作嘅大好青年!

轉頭走去跟韓建義賣人體器官!

6. O記B組高級警官 陳麗群之下屬 (楊證樺 飾)
呢位毒梟呢,又修心養性轉行做警察,仲做埋大Sir添!人生真係大上大落嘅啫!

其實呢啲人物點止咁少呀!如果你地都發現到嘅,不妨留言話畀我地知!睇下你地搵到幾多個?玩下手,佢地喺嚟緊嘅使徒行者四五六七八,都會繼續進化!再同大家見面架!

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s